03 juli 2008

Vem är det som har missförstått?

Fredrik Reinfeldt tycker att vi som reagerat mot FRA-lagen har missförstått allting. I själva verket är det våra parlamentariker och vår regering som är lurade. FRA har slagit blå dunster i ögonen på Fredrik, hans regeringsvänner och även socialdemokraterna.

Fredrik m.fl. tror att lagen bara ger FRA möjlighet att bedriva signalspaning som är jämförbar med den som historiskt sett varit värdefull. Det kanske är syftet, men det centrala är att lagen tvingar fram byggandet av en massiv övervakningsinfrastruktur som får mikrofonerna i Watergateaffären att verka gulliga.

Ledargarnityret i våra riksdagspartier är tyvärr kliniskt befriat från folk med IT-kunskaper. Vill du hitta någon som har både politiskt intresse och tekniska kunskaper, ja då får du gå till ungdomsförbunden, Piratpartiet eller till bloggosfären. Märkligt nog är dessa alla starka motståndare till FRA-lagen. Men de har som sagt missförstått allting. Uppenbarligen.


/Politruck

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Etiketter: , , , ,


Kommentarer:
På tal om IT-kunskaper så förklarar här riksdagsledamoten Barbro Westerholm (fp) via sin sekreterare hur ointressant information ska sållas bort:

"Tydligast illustreras detta av trådburen trafik, som ju till övervägande del består av signaler i form av rent ljus som i sin tur är bärare av data (ettor och nollor). Först när ljuset fångas in och lagras i ett datasystem går det att hantera ljuset och söka ut information. Det ljus som inte hanteras på detta sätt försvinner och är därmed borta."

Det går alltså till så att FRA sänker ned sin magiska fiskhåv (vissa påstår att det är ett nät, men det är förstås otänkbart eftersom ljusfiske med nät inte är tillåtet) i detta flöde av ljussignaler och håvar upp precis det de letade efter. Solklart! Det finns inget att oroas över.
 
Det känns tryggt att höra att folkpartiet har koll på läget.

Fp har annars lyckats ducka rätt bra hela vägen fram tills idag, när partiledaren går ut och säger att de överaskats av debatten. Han framstår inte som den snabbaste snigeln i salladen direkt...
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]