09 september 2008

Tolgfors idkar tomgångsretorik

Den som samtidigt begriper innebörden av begreppen sociogram och trafikmönster kan inte skriva som Tolgfors gör i sitt förutsägbara svar på DN Debatt:
Begreppen har inte samma innebörd. Ett sociogram utgår från en individ medan ett trafikmönster visar trafikflöden oavsett vem eller vad som kommunicerar.

Naturligtvis är det ingen som tror att begreppen skulle vara utbytbara. Men trafikmönster kan användas som råmaterial för att bygga sociogram, vilket är den uppenbara poäng som Klamberg & al pekar på. Så vad menar Tolgfors, som självklart förstått innebörden av bägge begreppen? Jag tror inte att han menar någonting alls med det han skriver, det är bara tom retorik. Det han säger ska låta trovärdigt för folk som inte är så insatta eller intresserade av frågan, samtidigt som det är ett nålstick mot Klamberg & co:s trovärdighet.

Själv är jag på väg till jobbet nu, men det ska bli intressant att ikväll läsa nedmonteringen av det "svar" som Tolgfors presterat. Ovanstående är långt ifrån det enda som är uppenbart missvisande i hans artikel.

mvh /Politruck



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Etiketter: , , ,


Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk



<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]