07 november 2007

Har du oskyddat mail med andra?

- Vi beklagar det som hänt, det var jävligt dumt, säger statssekreterare Mikael Sandström citerad i DN.

Vad ber han om ursäkt för? Skattefiffel? Fusk i dokusåpa? Nej, han ber om ursäkt för att den moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson använt innehållet i ett mail hon fått i sin inkorg! Mailet i fråga var ämnat för en annan Magdalena Andersson på riksdagen, närmare bestämt den socialdemokratiska politiska sekreteraren Magdalena Andersson.

Det som gör sossarna upprörda är att det beramade mailet innehöll hemligt internt arbetsmaterial och alltså inte var ämnat för moderat konsumtion.


En fråga man kan ställa sig är naturligtvis om det är moraliskt riktigt att som moderat riksdagsledamot utnyttja sossarnas klåparaktiga mailvanor. Det gör journalisterna på DN, och moderaterna gör tyvärr närmast reflexmässigt en pudel och ber oförbehållsamt om ursäkt. Patetiskt.
Men visst, det ingår i den moderna massmedietämjarlogiken att be om ursäkt så fort som möjligt. Det anses väldigt slugt och polerat.

En annan och - i mitt tycke - intressantare fråga är:

Är våra politiker så naiva att de skickar oskyddade mail med hemligt och internt arbetsmaterial? Förstår de inte att informationen då lätt kan hamna i politiska fienders händer? Och det är det väl ingen som vill?

/PolitruckKommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]