14 september 2007

En italiensk Bodström är lös!!!

Från DN:

EU:s kommissionär för säkerhetsfrågor, italienaren Franco Frattini, vill förbjuda människor att söka efter ord som "bomb", "döda", "folkmord" och "terrorism" på internet. Det säger han i en intervju till nyhetsbyrån Reuters.

Frattini är dock inte nöjd med att censurera dina sökningar på nätet. I den mån det är känt att vissa sidor innehåller misshaglig information så räcker det inte med att sidorna inte är sökbara, det ska vara omöjligt att överhuvudtaget kontakta sajten.

Frattini är en första klassens maktgalning. Utan att blinka är han beredd att trampa på dina mänskliga rättigheter. Inget pris är för högt för att profitera på terroristskräcken, som han själv odlar. Att hans förslag till åtgärder inte är något hinder för terroristerna spelar faktiskt ingen roll alls för honom - syftet är som sagt inte att stoppa terroristerna. Tvärtom faktiskt. Det bästa som kan hända just nu, med Frattinis sätt att betrakta världen, är ett terrordåd som drabbar Europa. Ett sådant skulle få honom att framstå som civilisationens frälsare i rädda människors ögon. Uträkningen är enkel: ju räddare människor, desto fler röster. Sjukt, eller hur?

Om folk inte är tillräckligt rädda, så vill han gärna underblåsa skräcken. Ur Reutersartikeln:

"The level of the threat (in the EU) remains very high," Frattini said. "That's why I am making appeals and appeals for stronger and closer cooperation."

Såklart.

/Politruck

Kommentarer:
Håller helt med! Man kommer ingenstans med den typen av förbud!

Men...så läser jag din bloggning från 1 april, där du vill förbjuda kyrkans vigselrätt...hmmm? För att du tycker annorlunda? Kan man inte nästan dra en parallell till Frattini? Hans personliga uppfattning ska krympa utrymmet för många andra och din uppfattning...? Med glimten i ögat tycker jag nog att du bör pröva din inställning till förbud!

Jag är helt för att samkönade äktenskap ska ha precis samma status som hetero-, och hoppas att det snart blir en förändring inom kyrkan, så att homopar som vill viga sig kyrkligt kan få det. Men att förbjuda kyrkan att viga..nänä! Vem är du att bestämma över alla dem som faktiskt vill viga sig i kyrkan? Förändringar är bra - förbud är ingen väg dit.

Förhoppningsvis lyssnar ingen på Frattini.
 
Staten bör ta ifrån kyrkan den juridiska vigselrätten. Inte den som borde räknas för de som är kristna - den religiösa vigselrätten.

Om folk sen vill gifta sig i kyrkan av religiösa skäl så får naturligtvis kyrkan ordna med lämpliga ceremonier.

Jämför med hur fransmännen gör: gift dig gärna i kyrkan, moskén, synagogan eller i vilken religiöst anknuten lokal som helst. Men det är bara borgerliga äktenskap som räknas juridiskt.

Jag har lite svårt att se hur den åsikten placerar mig i Frattinis hörn.

/Politruck
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]