01 april 2007

Ta bort kyrkans vigselrätt!

I artikel efter artikel diskuterar kyrkans företrädare huruvida det är förenligt med just deras religiösa smak att viga homosexuella. När jag läser sånt blir jag så innerligt trött.

Äktenskap bör skyddas juridiskt eftersom det helt enkelt är enklast så. Äktenskap ur juridisk synvinkel handlar om hur egendom ägs, delas och ärvs av människor som väljer att leva tillsammans (och deras avkomma). Det har ingenting med saken att göra om de inblandade är fertila tillsammans eller inte. Den som påstår något annat försöker överföra sina religiösa föreställningar på andra.

Lösningen på frågan om kyrkor ska tvingas viga homsexuella eller inte är enkel: ta bort kyrkans juridiska vigselrätt och låt sen varje kyrka fatta sina egna beslut. Visst kan kyrkor även fortsättningsvis arrangera vigselceremonier om de vill, men de bör inte ha någon juridisk betydelse.

Varje äktenskap är (oavsett hur det slutar) ett livsprojekt som påverkar hela familjer. Reglerna kring äktenskap är därför alltför viktiga för att överlåta åt kyrkligt tyckande.

/Politruck

Länkar:

Kommentarer:
Det är inte naturligt med ett konstgjort förhållande och att skaffa barn med två föräldrar av samma kön. Svårare än så är det inte. Örjan och Lasse har adopterat ett barn från ett annat land osv. dagis miljön, kopisar skolan, dom kommer på dom och nuppa och skall referea det med sina kompisar osv.
Barn är inga experimentråttor. Hade vi bara haft homos. så hade vi hade haft någon befolkning på jordklotet. Som tur är detta ok att prata om iaf. Till skillnad från Invandrarpolitiken som är lagd med munkaveln på rikets invånare. Hade en präst när jag konfirmerades som var homos. och var en underbar människa! Men för det så tycker jag att ett barn behöver sin Mamma och pappa. För det är så naturen har löst det ochmenar att det skall vara. Ibland ser man vissa lesbiska par där den ena är killklädd och den andra är mer tjejklädd, vad är det. Precis. Lycka till med era åsikter och jag önskar en trevlig sommar med mycket sol om det är det som finns på önskelistan. Mvh Skåning
 
Anonym: vi tycker nog inte riktigt lika i den här frågan och jag har svårt att kommentera dina generaliseringar.


/Politruck
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]