08 mars 2007

Odenberg tar en lååång cykeltur

Försvarsminister Mikael Odenberg skriver på SvD Brännpunkt idag: Tydligt skydd för den enskildes integritet. Som brukligt är i dessa sammanhang så fokuserar han helt på avsikterna med övervakningen, som naturligtvis är behjärtansvärda. Som om någon skulle ställa sig bakom ett förslag med motivationen att de vill ha ett övervakningssamhälle...

Nej Mikael Odenberg, problemet är inte att du och dina blåögda vänner har onda avsikter. Problemet är när övervakningen används för sånt som den inte är avsedd för. Och om man kan lära sig något av historien så kommer det också att inträffa.

Odenberg skriver: "Det är inte fråga om att registrera individers kommunikation, spara kopior av samtalstrafik eller registrera individers åsikter. Signalspaningen fokuserar aldrig på individen utan på informationen.

Skulle FRA bara samla in vad som sägs, men inte vem som säger vad? Jag tror Odenberg har fel där - naturligtvis är FRA intresserat av att få reda på vem som tänker säljer ut Sveriges rikes säkerhet. Vad skulle poängen med lagstiftningen annars vara?

/Politruck

Etiketter:


Kommentarer:
Jag håller med..
detta låter som ett sista desperata att få folk att tro att det är bra.
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]