10 februari 2007

Att skilja agnarna från vetet

Hittade till SvD:s Brännpunkt och en artikel av Wilhelm Agrell där han ställer den tämligen motiverade frågan "Vem ska väktarna vakta?". Agrells fråga är naturligtvis motiverad, men jag undrar om han inte utelämnar en minst lika viktig fråga:

Går den insamlade informationen ens att använda till att lösa FRA:s uppgifter?

Det svåra är inte att ta fram en lista som innehåller alla som kan misstänkas vara terrorister, det klarar vilket apskaft till programmerare som helst. För att lösa den uppgiften räcker det med att ta fram en fullständig lista över alla som ringer, surfar eller mailar.

Nej, det svåra är att på ett ekonomiskt vis ta fram en användbar lista över misstänkta terrorister. Jag tror att det är extremt besvärlig uppgift att lösa, även om man har briljanta mänskliga analytiker som har betydligt bättre informationskällor än brus från Internet. Fast det är klart, det ligger i populismens natur att strunta i sådana detaljer.

Våra politiker måste ta bladet från munnen och gemensamt sätta stopp för populisterna bland sina partikollegor. Oavsett om populisterna heter Pehrson, Odenberg eller Bodström. Detta är för viktigt för att ta partihänsyn.

/Politruck

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]