04 oktober 2006

Några tankar om vår fd älskade ledare

Göran ska avgå. Landssorg? Knappast.

Istället för att sörja det faktum att vår älskade ledare inte längre kommer att tjäna oss, så sliter nu sossarna honom bildligen i stycken. Allt som drabbbat partiet sen han tillträdde är den store fd ledarens fel. Hans ledarstil, strategin inför valet. Fusket med bidragssystemen. Dåliga TV-program. Vädret. Allt.

Jag som inte är ett dugg socialdemokrat undrar lite grand över det faktum att Göran Persson kan vara ansvarig för allt som gått fel. Visst, som partiledare har han större ansvar än övriga. Men att han ensamt skulle vara ansvarig för allt ont som drabbat (s), det köper jag inte.

Felet är istället den politik som socialdemokraterna fört, och den arrogans som partiets företrädare uppvisat. Allt detta har socialdemokraterna som parti accepterat. Vissa menar att Göran Persson satt sig över kongressbeslut och bestämt själv i allt. Därmed skulle resten av partiet vara oskyldigt. Skitsnack. Om partiet tyst och lojalt följer en sådan ledare så ska de inte skylla något på honom i efterhand. Istället borde de acceptera att de själva har del i skulden, just eftersom de var tysta.

Självrannsakan inom socialdemokraterna skulle göra dem till ett bättre parti. Även om jag knappast kommer att rösta på dem i framtiden heller, så skulle jag uppskatta det. Eller förresten: fortsätt som ni gjort hittills! Skyll allt på Göran! Det var bara hans fel. Eller hur.

/Politruck

Kommentarer: Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]