29 juni 2008

Man tänker på Thåström...

Läste Ingvar Åkessons försvarstal i SvD och kom att tänka på den gamle rockpoeten Thåström. Alla som är kritiska - advokatsamfundet, journalisterna, ledarskribenterna, de politiska ungdomsförbunden, Amnesty, bloggarna, SÄPO... allihopa har de missuppfattat stackars FRA som bara vill väl.

Det Åkesson säger är i allt väsentligt att "Det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal". Och så måste det ju vara nu när en svensk generaldirektör har sagt det.

/Politruck

OBLink: Albumet

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Etiketter: , ,


15 juni 2008

Under tiden på Aftonbladet

Skickade ett nyhetstips till Aftonbladet nyss:

Sveriges riksdag kommer snart att rösta om en lag som ger FRA hittills oanade möjligheter att bevaka allt och alla. Under tiden skriver landets största tidning om "Vad är fejk på Perellis kropp".

Skäms!

/Jan Garefelt



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Etiketter: , , ,


13 juni 2008

Stoppa FRA-lagen!

2008-06-18 så kommer våra valda företrädare sannolikt att rösta igenom en lag som uppenbart strider mot mänskliga rättigheter. Hur kommer det sig? Riktiga historiker kommer säkert att fundera över det inom sinom tid. Tills dess, här är min analys:

Tekniker brukar överlåta åt folk med statskunskap i bagaget att ta ansvar för demokratiska spelregler, mänskliga rättigheter och annat som vi tar för givet i en demokrati. "Inte mitt bord - jag är tekniker" är den vanliga inställningen. De som normalt är närmast sörjande i demokratifrågor - samhällsvetarna - skjuter tyvärr också ofta ifrån sig ärendet eftersom det är ganska tekniktungt.

Många håller sig också borta från integritetsfrågor eftersom de inte vill ta risken att framstå som rättshaverister. Vart ska då våra politiker vända sig för att få vägledning? Svaret är att de vänder sig till fackmyndigheterna: polisen, SÄPO och militären. Gissa vad dessa svarar på frågan "behöver ni mer befogenheter?". Så etableras en linje, som det sen går prestige i. Så fick vi EU-direktivet om datalagring, och så kommer vi att få FRA-lagen.

En lustig detalj är att fackmyndigheterna alltid är för fler befogenheter i sin egen verksamhet, men av integritetsskäl så är de ofta emot nya befogenheter för andra myndigheter. Se på den före dette SÄPO-basen Anders Eriksson när han tillfrågas om FRA-lagen!

Jag hoppas innerligen att tillräckligt många borgerliga riksdagsledamöter tar sitt förnuft till fånga inför omröstningen och att de dessutom plockar fram en dos civilkurage. Det behövs i tider som dessa.


mvh /Jan Garefelt

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Etiketter:


Obligatoriskt klipp om FRA-lagen

Humor och allvar i skön förening, snattat från bloggen Dyslesbisk:



Briljant! Det finns inga andra ord!

mvh /Jan Garefelt

Etiketter:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]